KULİS: "ERDOĞAN 2023'TE KAYBEDECEĞİNİ GÖRDÜ."

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "masayı terk et" çağrısı yapmıştı. Akşener teklifi reddederken, gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın 2023 planını deşifre etti.

KULİS:

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesi dönüşü öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamış ve Altılı Masa'da yer alan   İYİ Parti lideri   Meral Akşener'in masayı terk etmesi konusunda açıklama yapmıştı. 

"Temenni ederiz ki İYİ Parti milli ve yerli bir duruş sergilemek için masayı terk eder" diyen Erdoğan'a Akşener, "Biz milletin geleceğinin heba edildiği kumar masasında olmayız" yanıtını vermişti.

KULİS: ERDOĞAN 2023'TE KAYBEDECEĞİNİ GÖRDÜ

Konuya ilişkin kulis bilgisini aktaran tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “AK Partililere sordum, dedim ki; ‘Erdoğan, neden bu açıklamayı yaptı?’ AK Partililerin söyledikleri, ‘Sayın Erdoğan, 2023 seçimlerini kazanacağına inanıyor. Bu sözler ve bu çağrı, 2023 seçim sonrasına uzanan bir bakış açısı. Eğer AK Parti Meclis’teki sandalye sayısını kaybeder ve bugünkü muhalefetin çoğunluğu olursa, Sayın Erdoğan ya seçime gidebilir yeniden Meclis’i kaybettiği için seçime gidebilir, ittifak değiştirme, ittifak geliştirme adımlarını atabilir’ diyorlar” dedi.

TÜM AKP'LİLER MECLİSİ KAYBEDECEĞİNİ KABULLENMİŞ DURUMDA

Barış Yarkadaş’ın sözlerinin ardından açıklama yapan Sinan Oğan ise, “AK Partililerin tamamında bu düşünce var. Cumhur İttifakı’nın Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini tüm AK Parti kabullenmiş durumda benim gördüğüm.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER