Öğretmen maaşı açlık sınırının altında!

Öğretmen maaşı açlık sınırının altında!

Yüz binlerce öğretmen açığı ‘ücretli kölelik’ olarak nitelendirilen ücretli öğretmenlikle doldurulmaya çalışılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yüz binlerce ücretli öğretmen iş yerlerinde yaşadıkları baskı ve mobbingin yanı sıra aldıkları ücretler ile gündeme geliyorlar. Ücretli öğretmenlerin aldıkları ücretler, yapılan zamlara rağmen yine asgari ücretin altında.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI: 2.211 TL
Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine göre, Öğretmen atamalarında yaşanan yanlış politikalar ile sistemde sorunlar ortaya çıkarken, bu durum 700 bin civarında atama bekleyen öğretmen ve 150 bine yakın öğretmen açığına neden oldu. MEB ise sorunu kökten halletmek yerine ücretli öğretmenlerle sorunu çözmeye çalışıyor. Sayıları 85 bini aşan ücreti öğretmenlere reva görülen maaşlar ise “pes dedirtti.” Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı ve asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğu bu dönemde bir ücretli öğretmenin Mart ayı maaşı olarak 2 bin 211 TL’lik ücret alması tepkilere neden oldu.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/64/c0" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_36a1da...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157