Memur, emekli ve öğretmenlerin 14 günlük maaş farkının yatacağı tarih belli oldu

Memur, emekli ve öğretmenlerin 14 günlük maaş farkının yatacağı tarih belli oldu

Memur, emekli ve öğretmenlerin 14 günlük maaş farkının yatacağı tarih belli oldu

Temmuz ayında maaşların zamlı haliyle ayın 8'inde yatırılmasının ardından, memur ve emeklilerin oluşan 14 günlük maaş farkını ne zaman alacağı merak konusu oldu. Maaşların erken yatmasının maaş farklarının yatacağı tarihi etkilemesi beklenmiyor. Ödemelerin Temmuz ayının son haftasında yapılacağı uzman isimler tarafından dile getiriliyor.
Öğretmen, memur ve emeklilerin maaş farkının yatacağı tarih son dönemlerin en çok araştırılan konusu olurken, maaşların erken yatmasından kaynaklı bir gecikme olması ön görülmüyor. Uzmanlar maaş farklarının zamanında yatacağını belirtiyor.


Güncel memur maaşları Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz'da hesaplara aktarılmıştı. Şimdi de memur ve öğretmenler 14 günlük maaş farklarının ne zaman yatacağını araştırmaya başladı.

Memurların 14 günlük maaş farkları 18 Temmuz'dan sonraya kaldı. Çünkü bu tarihe kadar tüm memurlar Kurban Bayramı tatilinde olacak. Muhasebat Genel Müdürlüğü, sistemi 18 Temmuz'da açsa dahi, işlemlerin yapılması ve mal müdürlüğüne iletilmesi bir kaç günü bulacaktır. Temmuz ayının sonlarına doğru yatması ise muhtemel.

MAAŞ FARKLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Gösterge aylığı, ek gösterge aylığı, taban aylık, kıdem aylığı, yan ödeme, tazminat (aylıkla birlikte ödenen ek, ilave ve diğer tazminatlar dahil) ve ek ödemelerin aylık tutarları toplamının zamlı ve zamsız hali arasındaki fark miktarı bulunacak.

Bulunan miktar 31’e bölünüp 14 ile çarpılarak, ödenecek olan 14 günlük brüt maaş zammı farkı hesaplanmış olacak.

Maaş zammından kaynaklı 14 günlük fark ödemesine dahil edilmeyecek olan maaş unsurları

Aylıklarını 657 sayılı Kanuna göre alanların maaş zammından kaynaklı 14 günlük fark ödemesi hesabına:

- Aile yardımı (eş ve çocuk için) dahil edilmeyecek.

- Asgari geçim indirimi dahil edilmeyecek.

- Toplu sözleşme ikramiyesi (sendika ikramiyesi) dahil edilmeyecek.

- Sendika aidatı dahil edilmeyecek.

- Emekli keseneği (15 Ekim 2008 tarihinden önce TC. Emekli Sandığı Kanununa tabi bir görevde bulunmuş olan memurlar için) dahil edilmeyecek.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/0d/6f" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_e28772...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157