Son dakika: EYT'de son düzlüğe girildi! Emeklilik bekleyenler için 3 önemli gelişme: Erken emekli olabilirsiniz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yapılan çalışmalar ve gelen haberler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yapılan çalışmalarda sona gelinirken yeni EYT düzenlemesine göre çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili 3 önemli gelişme masaya taşındı. Müjdeli haberi verdiler. İlk etapta 1,5 milyon kişi emekli olacak. Peki, EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Son dakika: EYT'de son düzlüğe girildi! Emeklilik bekleyenler için 3 önemli gelişme: Erken emekli olabilirsiniz!

EYT haberleri son dakika olarak gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peş peşe açıklamalar gelirken yaşanan son dakika gelişmesi milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine göre çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili 3 önemli gelişme söz konusu olacak. İlk etapta 1.5 milyon kişi emekli olacak. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son durum ne? İşte son dakika haberinin detayları...

İLK ETAPTA 1,5 MİLYON KİŞİ

EYT düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Gelen son dakika haberi herkesi heyecana boğdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan yeni değişikliğe göre ilk olarak 1,5 milyon kişi emekli olacak. Peki bu durumda kimler emekli olacak? İlk olarak 1999 yılı öncesinde işe başlayan, 25 yılını dolduran erkeklerle, 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

k434334-77.jpg

Diğer bir önemli adım ise çalışan ve dar gelirliler için geldi. Yapılan yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği belirtilirken, paketin içinde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemede sona gelindi. Üzerinde durulan formüle göre ilk etapta 1.5 milyon EYT'linin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi üzerinde de duruluyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son durum ne?

KİMLER ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK?

Halen üzerinde çalışan düzenlemeye göre 1999 yılından önce işe başlayan, 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek. EYT düzenlemesi kapsamında 3-4 milyon kişi emekli olabilecek. Gelen düzenlemede ilk etapta 1,5 milyon kişinin emekli olabileceği öngörülüyor. Daha sonra da prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Tüm bunlar ışığında milyonlarca kişi 'En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusunu sorguluyor. Hükümet tarafından gelen bilgilere göre, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarına denk getirilmesi planlandığı öğrenildi. Vatandaşın emekli aylığı ile ilgili beklentisi ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildi. Bu yönde bazı bazı hazırlıklar ve hesaplamalar yapıldığı belirtiliyor.

k43443-32.jpg

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜLÜĞE GİRECEK?

3600 gösterge düzenlemesi 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Düzenlemeyi bekleyen özellikle polis ve öğretmenler arasında yüzbinlerce kişi olduğu belirtiliyor. AKP kurmayları yılbaşı itibari ile emeklilik isteyeceklerin sayısının 300 bini bulacağını belirtiyor. Önümüzdeki yıl bu kişilerin yerine de alımlar olacağı için kamuya alınacak personel sayısının oldukça yüksek olması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/b1/e1" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_761172...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157