Gençlik ve Spor Bakanı'ndan KYK borçları hakkında flaş açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı'ndan KYK borçları hakkında açıklama: Gençleri mağdur etmeyeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı'ndan KYK borçları hakkında flaş açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son dönemde bir kez daha gündeme gelen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçları konusuyla ilgili olarak "KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceğiz. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak" açıklamasını yaptı. 

KYK öğrenim kredisi borçları konusu, son günlerde bazı gençlerin KYK borçlarına eklenen faize karşı yürüttükleri sosyal medya kampanyasıyla bir kez daha gündeme geldi. Hükûmet cephesinden konuyla ilgili ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan geldi. 

Kasapoğlu şöyle konuştu:

"Eski adı TEFE yeni adı Yurt İçi Tüketici Fiyat endeksi. Bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Ve tabii gençlerimizi biz hiçbir zaman mağdur etmedik ve az önce de bahsettim. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak detaylıca çalıştık ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi, bundan sonra da en güzey şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımlarımızı atacağız. İlk kabine toplantısı sonrasında sayın cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle paylaşacak." 

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/f6/b0" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_aed054...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157