Elif Çakır: Erdoğan her geçen gün daha fazla köşeye sıkışıyor

Elif Çakır, muhalefet partilerinin Erdoğan’ı her geçen gün "samimiyet" konusunda köşeye sıkıştırdığını belirtti.

Elif Çakır: Erdoğan her geçen gün daha fazla köşeye sıkışıyor

Karar yazarı Elif Çakır, muhalefet partilerinin AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her geçen gün "samimiyet" konusunda köşeye sıkıştırdığını söyledi.

Elif Çakır, bugünkü “Erdoğan’ın samimiyet sınavı” başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı’nın geçen günlerde söylediği “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz. Bunu biz yaparız. Şu an itibariyle onun hazırlığı içindeyiz” şeklindeki ifadeyi anımsattı.

Çakır, şunları yazdı:

 

Bugün ortaya çıkan tablonun sorumlusu kim? Devletin bütün kurumlarının çökmesinin, yolsuzluğun devletin neredeyse bütün kurumlarını sarmasının, yoksulluğun, işsizliğin, rüşvet zincirinin Beştepe’ye kadar uzanmasının sorumlusu kim? Ülkemizde her üç vatandaştan birinin işsiz olmasının sorumlusu kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kime söylüyor? Kendisini nerede görüyor?

Konuşmasının içeriğine dair birçok şey söylenebilir ama ben Sayın Erdoğan’ın konuşmasında ayrıca bir kelimeye taktım.

Hangi kelimeyi kastettiğimi anlamışsınızdır elbette. Sayın Erdoğan yoksulluğun, rüşvetin, yolsuzlukların olmadığı bir Türkiye’yi “biz inşa ederiz” demiyor, “biz hallederiz” diyor.

Halletmek! Kim yazdı acaba bu kelimeyi konuşma metnine? Metin yazarları “Efendim AK Partiye, size yönelik halktan koptu eleştirileri var, yolsuzluğun olmadığı bir ülkeyi biz hallederiz diyelim daha sempatik, daha samimi olur” falan diye mi düşündüler?

İşin bir tuhaf yanı, salonda kimse de “ama 20 yıldır ülkeyi Erdoğan yönetiyor” falan demiyor avuçları patlayıncaya kadar alkışlıyorlar.!

İYİ Parti'nin her hafta yolsuzluklarla ilgili kanun teklifi vereceğini de anımsatan Çakır, şu yorumu yaptı:

Muhalefet partileri AK Partiyi “samimiyet” konusunda sıkıştırıyorlar, Erdoğan her geçen gün daha fazla köşeye sıkışıyor.

Bakalım İYİ Parti lideri Akşener’in “hodri meydan” demesi karşısında da el yükseltecek mi? Yolsuzluklarla mücadele konusunda İYİ Parti’nin TBMM’ye vereceği kanun tekliflerine yaklaşımları ne olacak?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER