Uzman ve başöğretmen olacak öğretmenler için yeni bir imkan

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarının ardından sınavı kazanan ve yüksek lisans/doktora sahibi öğretmenler 2023 yılında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarına kavuşacak. Uzman ve başöğretmen unvanı alan öğretmenler 3 yıl (bazı bölgelerde 2 yıl) erken yeşil pasaport alacaklar.

Uzman ve başöğretmen olacak öğretmenler için yeni bir imkan

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarının ardından kariyer başvurusu yapan öğretmenlerin çok büyük kısmının uzman ve başöğretmenlik kariyerlerine sahip olmaları bekleniyor.

Öğretmenlik kariyerlerine hak kazanacak öğretmenler maaşlarında artış ile birlikte 1 derece de alacaklar. Bu bir derece öğretmenler için büyük anlam ifade edecek ve;;KARİYER HAKKI KAZANAN ÖĞRETMENLER ERKEN YEŞİL PASAPORT İMKANINA KAVUŞACAK

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavını kazanan öğretmenler alacakları 1 derece ile yeşil pasaport hakkına daha erken kavuşacak.

Öğretmenler diğer memurlar gibi 3. dereceye düştüklerinde artık yeşil pasaport hakkına kavuşuyor. Öğremtenlerin 1 derece alabilmesi için zorunlu himet bölgelerinde 2 yıl, diğer bölgelerde ise 3 yıl çalışmaları gerekiyor. 1 derece alan öğretmenler normal sürece göre 3 yıl erken yeşil pasaport hakkı elde etmiş olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER