Olay olacak! Süleyman Soylu’dan fevri çıkış… Erdoğan’ın haberi var mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim saldırı sonrası ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz demişti. Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki Soylu'nun fevri çıkışta bulunduğu söyleyip Erdoğan’a dikkat çekti

Olay olacak! Süleyman Soylu’dan fevri çıkış… Erdoğan’ın haberi var mı?

Gazeteci yazar Akif Beki bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ABD’ye tepki gösterdiği açıklamasını değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonrası dün yaptığı açıklamada, “Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN FEVRİ ÇIKIŞ

Karar yazarı Akif Beki bugün “Rusya'nın taziyesi kabul mü peki?” başlıklı yazısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına değinerek, “Bir yabancı devletle köprüleri atma, ipleri koparma kararını; fevri görünümlü çıkışlarla İçişleri Bakanı mı verir? G-20 Zirvesi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bundan haberi ve onayı var mı? Bilmiyoruz.” dedi.

Akif Beki yazısının devamında şunları kaydetti:

“Ama şunu biliyoruz; Erdoğan'la Putin'in 2019'daki Soçi Mutabakatı'ndan beri Kobani'nin denetimi Rusya'da. Ankara bastırınca Trump, ABD askerlerini çekmişti. Kontrol, Rus güçlerine geçmişti.

Rusya ile Türkiye, son 3 yıldır Kobani mıntıkasında 100'den fazla ortak devriye bile attı.

Gizli de değil bu bilgiler.

Soylu, saldırının Kobani bağlantısını tespit ettiklerini söylüyor. "Kobani talimatıyla" yapılmış.

Kobani'nin ve YPG'nin hâmisi olarak da ABD'yi gösteriyor. Onun için ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmedi. Suçlarını yüzlerine vurarak reddetti.

Rus Büyükelçiliği de taziye dilemişti. Onlarınki kabul demek ki. Kobani'yle ve YPG'yle bir alakaları bulunamadı herhalde.

Soylu; "terör örgütü belki üzülecek ama" diyerek, yakalanan faili öldürecek terörisiti de yakaladıklarını açıkladı.

Böylece birtakım ilklere şahit olmaya devam ediyoruz.

En son Mersin'deki dahil, 40 yıldır kendisinden bilinsin diye terör yapan, acımasız sivil katliamlarından çekinmeyen ve kalleş saldırılarını üstlenip kanlı teröristlerini sahiplenen PKK; bu kez saldırıdaki izlerini kaybettirmek ve teröristinden kurtulmak istemiş. Fakat faili ortadan kaldırarak izleri silip rolünü örtbas ve inkar etmesine fırsat verilmemiş. Önemli bir başarı.

Gerçi Reuters; Türk yetkililere dayanarak, Suriyeli Arap kadının IŞİD'le bağlantılı çıkma ihtimalinin de gözardı edilmediğini yazdı. Yine de siz, bu tür dezenfermasyonları dikkate almayın sakın.

Ne de olsa terörle mücadele, popülist şova hiç alet ve istismar edilmiyor. 'Teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz, şu sayıya düştüler' diye sulandırıldığı görülmedi. Siyasi karalamalarda kullanıldığı, verilen terörist bilgilerinin Mersin'deki gibi doğru çıkmadığı, Suriye'den 13 saat paramotorla uçmalarının akla yatmadığı ya da binlerce teröristin CHP'li belediyelere doldurulduğu belirlenip bir türlü tutuklanamadığı vaki değil.

Dolayısıyla söylenenlere gözü kapalı inanmamak için hiçbir sebep yok.

Zaten piyonların suç ortakları, hemen milletin önüne kondu.

"Kılıçdaroğlu, ekim ayında 'kasımı bekleyin' demişti, patlamayı mı kastetti' sorusu gündemde". Akit, eliyle koymuş gibi zulayı patlattı.

Hele New York Times, İstiklal Caddesi'nin turistlerin uğrak yeri olduğuna vurgu yaparak alçaklığını göstermiş. 'Terörün arkasındakiler, dayanamayıp kafayı çıkardı' diye sunuldu. Kendilerini ele vermişler.

Zira New York'un Broadway Caddesi'nde, Times Meydanı'nda olsa 'şehrin göbeği, turistik merkez' demezmiş Amerikan medyası. Akit ve diğerleri, apaçık bir gerçeği ve delili daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile 'terör' olduğunu henüz doğrulayamadığı ve Soylu'nun hala konuşmadığı saatlerde, ABD de 'terör saldırısı' diyememiş üstelik. Güya kınarken suçlarını pişkince örtmeye çalıştıklarına başka kanıt mı gerek!

İmamoğlu'nun parmağını da unutmadılar. Güvenlik uyarılarına rağmen, İBB'nin İstiklal'e koyduğu saksılar ve bankları kaldırtmamış.

Alın işte, kimler kimlerle beraber!

***

Karartmaya 'terörün reklamı' gerekçesi

'Sosyal medyayı keserek, yayın yasaklarıyla terörün ve propagandasının önlenemeyeceğini' söyleyenler, terörün ekmeğine yağ sürüyormuş. Ortak acımızı istismara kalkışmak, terörden beslenmekmiş. Adeta teröre sevinmek ve teröristleri sevindirmekmiş.

Vahşet görüntülerini paylaşıp yaymak, 'terör saldırısı' diye adını koyarak kınamak; terörün reklamını yapmaya mı giriyor artık?

Sosyal medyadaki karartmanın gerekçesi, kafaları epey karıştırdı.

Karartmaya kadar tersiydi. Terörü, reklamı olmasın diye örgüt adı vermeden kınamak, faili karartmaktı. Belirsizleştirerek koruyup kolluyor, vahşiliğini gizlemiş sayılıyordunuz.

Karartmayı eleştirmek, halkı yanıltıcı dezenformasyonları savunmak oldu birden.

Pazar akşamı TV izlediyseniz, ekranlarda rastlamışsınızdır böyle deli saçması zırvalıklara.

Polis, teröristi ararken güvenlik zafiyetinden bahsedenler, terörün amacına hizmet ediyormuş.

Şehit cenazesi daha yerde, kaldırılmamışken yanlış bilgi yayarak muhalefeti terörle ilişkilendirdiklerindeyse terörle ve dezenformasyonla mücadele ediyorlardı.

Halkın aldatıcı yalanlardan korunması, hızlı aydınlatmayla değil de tam karartmayla sağlanır ya...

Dezenformasyonla da doğru bilgiyi yayarak değil, meydanı spekülasyonlara bırakarak mücadele edilirmiş meğer.

Yine herkes sorumlu, bir tek güvenliğimizden sorumlu olanların bir sorumluluğu yok anlayacağınız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER