3600 ek gösterge ile kaç bin öğretmen emekli olacak? Öğretmen atamalarına olumlu yansıyacak mı?

Bilindiği üzere 3600 ek gösterge 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

3600 ek gösterge ile kaç bin öğretmen emekli olacak? Öğretmen atamalarına olumlu yansıyacak mı?

Öğretmenlerin emeklilik şartlarında iyileştirme sağlayacak bu kanun yürürlüğe girmesiyle ciddi sayıda öğretmenin emekli olması bekleniyor.3600ek gösterge sonrası ne kadar öğretmen emekli olacak? sorusunun cevabını sitemizden bulabilirsiniz.

3600 ek gösterge sonrası yaklaşık 80 bin civarı öğretmenin emekli olması bekleniyor. En çok hangi branştan emekli olacak sorusunun cevabını bulmak ise çok zor. Çünkü kimlerin dilekçe vereceği, emekli olmak istediği sorusunun cevabını görmek için emeklilik dilekçelerini görmek lazım. Bu soruya cevap vermek şimdilik imkansız fakat 80 bin civarı öğretmenin emekli olması bekleniyor.

Peki 3600 ek gösterge sonrası 80 bin civarı öğretmenin de emekliye ayrılması öğretmen atamasına olumlu yansıyacak mı? Bunun cevabını açık ve net bir şekilde evet olarak verebiliriz. Var olan açık, ücretli çalışanın da yanına 80 bin civarı emekli öğretmen eklenirse Milli Eğitim Bakanlığının bu açıklarla eğitime devam ettirmesi imkansız gözüküyor. Bu yönden öğretmen atama sayısı mutlaka bu etkiyle yükselecektir.

mebpersonel

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER