AK Parti EYT ve sözleşmelilere kadro için tarih verdi

AK Parti EYT ve sözleşmelilere kadro için tarih verdi

AK Parti EYT ve sözleşmelilere kadro için tarih verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Dodurgadaki seçimler, 6+1 yemek yeme ittifakının sandığa gömüldüğü tarih olarak tarihe geçti." dedi.

Akbaşoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yeniden belde statüsü kazanan Çankırının Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimde AK Parti adayının oyların yüzde 90ına yakınını alarak seçildiğini söyledi.

Türkiyenin, yaklaşık 1200 seçmenin oy kullandığı canlı bir anketi yaşadığını dile getiren Akbaşoğlu, Dodurga seçiminden önce "Cumhur İttifakını sandığa gömeceğiz, iktidar gidici." diyenlerin, beyanatlarında çark ettiğini ve söylemlerinin mahcubiyetini yaşadığını belirtti.

Haziran 2023 seçimlerinin en isabetli ve doğru anketinin, Dodurgada ortaya koyulduğuna işaret eden Akbaşoğlu, "Dodurgadaki seçimler, 6+1 yemek yeme ittifakının sandığa gömüldüğü tarih olarak tarihe geçti. Bu sonuçlar milletimizin teveccühünün AK Parti ve Cumhur İttifakından yana olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu sonuç aynı zamanda Haziran 2023 seçimlerinin ilk turda açık ara şekilde AK Parti ve Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanacağının bir göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

Haziran 2023 seçimlerinin işaret fişeğini Dodurgadan fırlattıklarını söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna seslenen Akbaşoğlu, "Çankırının bütün ilçeleri, beldeleri Cumhur İttifakının kalesidir. Kalelerimizi asla yıkamayacaksınız. Milletimiz AK Partiye, hizmete, esere oy verdi. Cumhur İttifakı kazandı, 6+1 ittifak yerle yeksan olarak açıkça kaybetti. İster tek tek isterse 6+1 yani 7li olarak karşımıza çıksınlar, yine kaybedecekler." görüşünü paylaştı.

- "Bayramdan önce ödenecek"

Bütün çalışanları ve emeklileri ilgilendiren zammın, bayramdan önce ödeneceğini bildiren Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Ne söylediysek yaptık, yaptıklarımızı söyledik. 5 adım atacağız demiştik. Asgari ücreti iyi bir noktaya taşıyacağız. Memur ve emeklilerin maaşlarını düzenleyeceğiz. 3600 ek göstergeyi yasalaştıracağız. Sözleşmeli personelin durumunu ele alarak haklarını yasalaştıracağız. EYTli kardeşlerimizin durumunu ele alarak 2022de bunları neticelendireceğiz dedik. Allaha çok şükür bunların ilk üçünü gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili neticeleri görüyoruz. Bu yasa artık uygulanıyor.

İnşallah bu konuyla ilgili de söylediğimiz üzere ekim ayında Meclisimiz açıldığında hemen gündemimize sözleşmeli personelin, mali ve sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle bu kesimin durumlarının yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak. Bu çalışmanın hemen akabinde EYTli kesimin durumu ele alınarak bu da çözümlenmiş olacak. Verdiğimiz sözleri adım adım gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık, bundan sonra da sözlerimizi aynen yerine getireceğiz."

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER